Чи можливий для українців екологічний стиль життя?

28.10.2019

Перш за все визначимо, що для Вас є екологія? Хтось вважає, що це донести обгортку до урни, а не викинути її посеред вулиці, парку чи лісу, хтось вважає, що це мінімальне використання ресурсів планети, хтось - постійне озеленення території, інші - що це купівля органічних товарів та продуктів або таких, що не забруднюють навколишнє середовище... Насправді це все вищезазначене в постійному синтезі.

Екологічний стиль життя має стати Вашою корисною звичкою, такою як звичка пити багато води або робити ранкову зарядку. І вона не вимагає якихось надзусиль, лише змініть своє мислення. Тільки не варто впадати в крайнощі - перестати митися, користуватися свічками і раптово для всіх переїхати на безлюдний острів, де будете харчуватися тим, що дала Вам матінка земля... І влаштовувати одноосібні мітинги під якоюсь електростанцією чи фабрикою також не треба!

Почніть з себе. Точніше з свого дому. Спробуйте замінити лампочки на енергоефективні. Крім цього, не забувайте вимикати світло в кімнатах, з яких збираєтесь іти, не залишайте техніку на ніч у режимі "очікування", а також розморозьте холодильник і вимкніть його, якщо Вас не буде вдома більше тижня, або увімкніть функцію «Holiday», яка присутня у деяких моделях виробника KERNAU.

Водний ресурс Землі теж не безкінечний! Рекомендуємо використовувати розпилювачі-насадки на кранах та в душі. Наприклад, аератори на деяких кухонних змішувачах KERNAU економлять до 50% води. Вам не обов'язково залишати кран увімкненим під час чищення зубів, використовуйте склянку з водою. Частіше приймайте душ, а не ванну, і вимикайте воду, коли намилюєте голову або тіло. Мийте посуд у набраній воді в раковині.

a-plus-etiqueta-eficiencia-energetica.jpgІ найважливішим показником екологічної свідомості є індивідуальна зацікавленість в екологічності певного товару. Це Ваш локальний вплив на глобальні обставини. Тобто Ви - пересічний покупець, який впливає на зміни на товарному ринку Вашої країни. Таким чином, при виборі побутової техніки звертайте увагу на її клас енергоефективності, починаючи з рівня А+, варто зазначити, що в більшості моделей техніки KERNAU саме такий рівень або вищий. Також зверніть увагу на наявність екологічних та економічних режимів використання води, електрики чи інших ресурсів (система ECO LOGIC, піроліз, функції ECO та низького водопостачання), а також подивіться з яких елементів виготовлена техніка, чи були матеріали використані повторно і чи легко цю техніку переробити?

Глобальною проблемою сьогодні є побутові відходи. Наш океан просто «тоне» у смітті. Познайомтеся з Вашими новими звичками - замість поліетиленових пакетів у супермаркет, магазин чи на ринок беріть тканинні мішечки, не лінуйтеся стискати пластикові пляшки, складати картонні коробки чи інші вироби, збирайте батарейки та люмінесцентні лампочки і здавайте їх у спеціалізований пункт прийому, не викидайте будівельні відходи та меблі у контейнери для побутових відходів, адже є можливість замовити спеціальний контейнер, куди вони потрапляють на спеціальний полігон для будівельних відходів і переробляються на інші вторинні матеріали. І ніколи не спалюйте сміття, особливо пластик, пакети та інші відходи! Під час неконтрольованого спалювання утворюються шкідливі токсини, які, потрапляючи в організм, накопичуються (вони не виводяться) і призводять до різних захворювань.

Запам’ятайте, зменшуйте кількість відходів, використовуйте повторно для інших цілей, перетворюйте на корисні речі. Саме тому KERNAU придумав для своїх клієнтів SMART CARA - це обладнання для переробки органічних відходів у Вашому домі, яке має інноваційну систему сушки і протягом кількох годин зменшить масу відходів на 90%!

Це лише перший крок до нашої екологічної свідомості. Рятуймо та змінюймо наш дім на краще разом! Варто починати з себе.