Шнекова або відцентрова соковижималка: що краще?

04.11.2019

Ви прихильник здорового способу життя? Або просто обожнюєте соки? Але пакетовані магазинні соки містять масу емульгаторів і підсолоджувачів. Яка від них користь? Варто задуматися про покупку соковижималки. Але виникає логічне питання, яку ж для себе краще вибрати?

Найпопулярнішими видами соковижималок на українському ринку залишаються вже багато років шнекові та центрифужні.

Різниця між ними абсолютно зрозуміла - спосіб віджимання соку.

Якщо вам необхідно швидко і без зайвої витрати часу перетворити фрукти або овочі на сік або пюре, тоді ваш ідеальний варіант - центрифужна. Але слід зазначити, що такий спосіб віджиму - це агресивний віджим при високій обробці, через яку сік нагрівається і здатен окислюватися, а отже втрачає частину своїх поживних цінностей. Багато соку при високих швидкостях (10000-40000 обертів за хвилину) залишається у відходах. А ще вона досить шумна. Тому тут слід визначити, що для вас важливіше - швидкість, якість чи комфорт?

Якщо ви хочете отримати максимальну кількість поживних речовин з фруктів або овочів, тоді - шнекова соковижималка це те, що вам потрібно. Так, вона звісно не така швидка (40-60 обертів за хвилину), але має низку переваг! Перш за все - це збереження всіх корисних речовин без окислення соку. По-друге - ефективність, шнекові соковижималки здатні віджимати сік до останньої краплі, а отже відходи залишаються практично сухими. У порівнянні з центрифужними, шнекові соковижималки мають низький рівень шуму, тому віджати сік на сніданок, не розбудивши нікого - більше не проблема. Мало хто знає про їх універсальність. Вони здатні не лише перетворювати будь-які фрукти, ягоди та овочі на сік, але й робити кокосове, горіхове та соєве молоко. Неймовірно, чи не так? А ще її легко мити. Якщо обирати з точки зору ефективності та якості, то вибір очевидний.

При виборі соковижималки, обов'язково слід звернути увагу на її мотор. Наприклад, двигуни шнекових соковижималок GOTIE управляються за допомогою спеціально розробленого процесора, який поступово збільшує або зменшує кількість обертів, що дає можливість автоматично обрати швидкість роботи двигуна, яка буде максимально пристосована для продуктів різної консистенції, задля отримання більшої кількості соку.

Обирайте і будьте завжди здорові!