Кілька корисних хитрощів для вашого будинку

14.10.2019

Для Вас ми зібрали найактуальніші та необхідні «лайфхаки» для приготування страв на кухні:

1. Щоб прибрати зайвий жир з супу, спочатку дайте йому охолонути, а потім поставте на кілька годин у холодильник. Жир охолоне і перетвориться на плівку, яку легко можна буде зібрати ложкою.

2. При кімнатній температурі слід зберігати тільки такі фрукти та овочі, як: авокадо, абрикоси, банани, цитрусові, ківі, дині, нектарини, груші, персики, сливи, ананаси, картопля, цибуля, часник.

3. А ось у холодильнику комфортно себе «почувають» яблука, боби, ягоди, броколі, капуста, морква, цвітна капуста, селера, вишні, кукурудза, огірок, кабачок, імбир, виноград, зеленолисті овочі, гриби та кабачки.

4. А як щодо ягід? Допоможе... оцет. Ні, характерного смаку Ви не відчуєте, адже це повинен бути слабкий розчин оцту і води. Покладіть туди ягоди. Вони протримаються тиждень, а то й два.

5. Селера та броколі обов'язково зберігайте у фользі, це суттєво продовжить термін зберігання.

6. Не поспішайте готувати м'ясо одразу після покупки. Краще покладіть його на кілька годин у холодильник. Ви здивуєтеся, наскільки правильним буде його смак.

7. Для того щоб м'ясо стало ніжнішим, додайте в маринад ананас, інжир або папайю. Фрукти можна нарізати невеликими шматочками. Вони зроблять м'ясо м'якшим, додадуть йому солодкуватості та аромату.

8. Коли нанизуєте на шампури куряче м'ясо, робіть це поперек волокон. Курячий шашлик дуже ніжний і може легко розвалитися, якщо неправильно нанизаний.

9. Краще смажити свинину так: натріть м'ясо олією, щоб воно її ввібрало. На сковорідку вже олію лити не потрібно.

9. Намазували млинці «Нутеллою», але на стінках банки ще залишився шоколад? Залийте її гарячим молоком. Вийде насичений гарячий шоколад. Смакота!


І для чистоти в санвузлі:

1. Часто металеві флакони залишають сліди іржі на поверхні раковини. Щоб цього не відбувалося, візьміть прозорий лак для нігтів або акриловий і нанесіть на дно металевого флакона. Зачекайте, поки лак висохне, і сміливо ставте металевий флакон на місце.

2. Як змусити дзеркало у ванній кімнаті блищати? Беремо посудину з водою і газету. Відриваємо невеликий шматочок газети. Змочуємо газету у воді, протираємо дзеркало. Потім беремо суху газету і протираємо дзеркало ще раз.

3. Для прочищення засмічених труб раковини і стоку у ванній насипте кілька ложок соди у трубу і залийте оцтом. Чути буде, як сода вступає в реакцію з оцтом і починає шипіти. Через 20 хвилин промийте водою.

4. У ванній постійний безлад і нереально знайти потрібне? У продажу є магнітний тримач. В основному його використовують на кухні для ножів, іноді для чоловічих інструментів. У ванній його теж можна використовувати. Закріпіть його на полиці з внутрішньої сторони і повісьте туди пінцет, щипчики, металеву пилочку для нігтів, манікюрні ножиці, шпильки.

5. Постійна проблема неприємного запаху... набридло витрачати гроші на аерозолі? Вам достатньо зайти в аптеку і купити ефірну олію, яка вам до душі, наприклад, олію з ароматом лимона. Потім відкрийте флакон і нанесіть на втулку (внутрішня частина туалетного паперу) або на туалетний папір навколо втулки по краю. Дешево і сердито!